Dekentjes, met liefde gemaakt!

Niet voor alle ouders eindigt een zwangerschap zoals gepland. Wanneer kindjes dood geboren worden, of sterven kort na de geboorte, heeft hun omgeving heel wat verdriet te verwerken.

En wij willen hen graag daarbij helpen.  Vaak wordt de ouders een dekentje aangeboden: dekentjes, met liefde gemaakt, … . Ouders moeten er niets voor betalen, er wordt niets van hen verwacht.

Wanneer hun kindje in het dekentje gewikkeld is, nemen ze afscheid. Later kiezen de ouders of ze het dekentje mee willen begraven/cremeren of of ze het bij zich willen houden.

Het is vaak één van de weinige dingen die hen verbindt met hun kindje. De dekentjes vormen voor vele mensen nog jarenlang een troost, een houvast, … .

Ik zou het geweldig vinden, wanneer jullie je haakpennen, breigerief en restjes garen uit de kast willen halen, om mee te werken aan dit project.

Spread the love!

Advertenties

18 gedachtes over “Dekentjes, met liefde gemaakt!

  • Hoi Miet,

   de dekentjes gaan met het team van mijn vroedvrouw mee en worden dus zowel gebruikt bij thuisbevallingen over eigenlijk heel belgie, maar meer specifiek regio Antwerpen.
   Ziekenhuizen waar ze ook gebruikt worden zijn o.a. Mortsel, Malle, Bonheiden (al ben ik van deze niet helemaal zeker), St. Vincencius, enz…

   Miet, ik zie dat jij meewerkt aan een project voor kinderen uit Gent!
   Bij deze ook een linkje http://zonnedekens.be/ voor de mensen uit het Gentse!!!

 1. Ik ben Els en zit in het bestuur van de vereniging Little Quilts of Love Oost-Vlaanderen. Wij doen een beetje hetzelfde als jullie, maar verdelen de dekentjes in Oost- Vlaamse ziekenhuizen. Zijn er vroedvrouwen van jullie die in onze regio werken? Misschien kunnen wij daar helpen met dekentjes? onze website is http://home.scarlet.be/lqol-ovl of Little Quilts of Love op facebook.

  • Hoi Els,

   Als jullie in Oost-vlaanderen dekentjes teveel hebben, dan mag dat altijd natuurlijk!

   Fijn om misschien in de toekomst ook wat contact te houden!
   Ook wanneer jullie extre dekentjes nodig hebben!

   Groetjes,

   Els

   • Hey Els,

    Je mag die vroedvrouwen in Oost-Vlaanderen, die dekentjes nodig hebben, gerust mijn gegevens doorspelen.We zorgen er dan wel voor dat ze dekentjes krijgen. Wij organiseren af en toe een dag om met vrijwilligers dekentjes te maken. Dat wordt dan op onze facebookpagina aangekondigd. Er is ook een Little Quilts groep in Antwerpen. Jullie kunnen misschien met hen ook samenwerken.

    Ik vind het in elk geval een goed idee om contact te houden.

    Groetjes
    Els

 2. hallo,
  beloofd dat ik ging meedoen dus dat wil ik dan ook.
  Wil een dekentje proberen in groovy ghan.
  Kan nog wel even duren maar ik hou jullie op de hoogte.
  xxx

 3. De eerst twee zijn zaterdag gepost.Hopelijk zijn ze oke.Eentje is wel 50 x 50cm geworden,indien dit een probleem is hoor ik het wel van je.Volgende is in de maak.

 4. Leuk!! Ik zag de link bij karin aan de haak en ik was wel eens benieuwd, vaak kom ik dan uit op dingen die voor nederland worden georganiseerd, maar dit lijkt gewoon in belgie te zijn en echt een super initiatief. Ik doe dan ook graag mee en ik hoop toch dat je af en toe eens wat op je blog hier laat zien,eventuele samenwerking die op foto zijn vastgelegd, overdracht van de dekens aan de vroedvrouwen…
  Ik werk zelf af en toe eens als vrijwiliig ambulancier in het ziekenhuis van Lier en heb daar ook al wel enkele keren mee gemaakt dat het niet goed is gegaan met mensen hun babytje… Dit ziekenhuis staat nu wel niet in uw lijst maar wat nog niet is kan nog komen uiteraard he.
  Ik ben nu nog kadootjes aan het maken voor het einde van het schooljaar zodat mijn kinderen dat aan hun leer krachten kunnen geven, maar daarna ga ik aan de slag. Zou u mss ook kunnen melden naar welke regio de dekentjes zouden moeten verzonden worden? zo heb ik een idee maar geef je niet te hele adres prijs he.

  • Wendy,
   Ik werk zelf in het ziekenhuis van Lier, dus daar komen er ongetwijfeld wel terecht als er wat over zijn, maar mijn vroedvrouw werkt er niet meer… en ik had ze in eerste instantie aan haar beloofd!
   Zo fijn dat je mee wil werken!
   De dekentjes worden verzonden naar Grobbendonk!

   In Juli start mijn vakantie, dan hoop ik mijn haak- en blogwerk nog eens een boost te kunnen geven 😉
   Groeten,

   Els

   • oh, dat is leuk, zodra ik er enkele klaar heb zal ik een mailtje sturen en dan kunnen we eventueel afspreken dat ik ze eens in het ziekenhuis hier bezorg aan jou (ben zelf van lier) dat bespaard mij toch redelijk wat verzendingskosten die ik dan in wol kan steken en zo weer nieuwe dekentjes kan gaan haken.
    zodra alles wat op gang is gekomen zullen er wel meerdere dekens binnen komen. 🙂
    Ik ga 1 van de komende dagen ook zeker wat reclame op mijn blog maken.

    groetjes Wendy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s